SFATURI

Reparatii CalculatoareDepanare softwareDevirusari calculatoare

In cazul in care calculatorul dumneavoastra se inchide fara sa aplicati comanda shut down.

In general, acest simptom semnaleaza clar o problema hardware. Dupa ce verificati existenta unei tensiuni la reteaua de curent, puteti trece la analizarea componentelor PC-ului vostru. O verificare initiala a sursei va poate scuti de o groaza de timp. in general, aceasta este componenta responsabila pentru nepornirea sistemului.

Verificarea acesteia se poate face in doua feluri: fie se incearca alta sursa, fie, cu ajutorul unei agrafe metalice, se pune sursa in scurtcircuit(virul verde +negru), asta dupa ce se deconecteaza toate firele acesteia de la componente. Daca sursa incearca sa porneasca in scurtcircuit, atunci rezolvarea acestei probleme poate fi mai costisitoare. In acest caz, defectiunea este undeva pe placa de baza. Pentru asta va recomandam sa mergeti la un service autorizat.

Computerul se reseteaza frecvent

Aici, acest simptom poate avea doua cauze: una software si una hardware.

Software

In acest caz, problema este legata de sistemul de operare. Fie a fost corupt de un virus, fie, datorita unor dezinstalari necorespunzatoare, setul de registri nu mai este cel corespunzator. O rezolvare provizorie ar fi folosirea optiunii “Last good known configuration”. Aceasta poate fi accesata daca se apasa tasta F8 inainte de a porni sistemul de operare.

O solutie ceva mai drastica este reinstalarea Windows-ului sau repararea acestuia.

Hardware

Componenta cel mai probabil de a fi raspunzatoare de resetarea frecventa a sistemului este procesorul. Acesta poate fi defect sau temperatura sa a ajuns la un punct critic. O verificare a acestei temperaturi se poate face fie din Windows cu ajutorul unui utilitar specific, fie din BIOS, de la sectiunea System Health.

Cresterea temperaturii pe procesor apare, in general, datorita unei proaste functionari a sistemului de racire. O solutie ieftina pentru remedierea problemei este sa desfaceti si sa curatati cooler-ul procesorului. De asemenea, mai puteti inlocui si pasta termoconductoare aflata pe acesta

__________________________________________________________________________________________

Recomandari pentru securitatea calculatorului

1. Nu deschideti atasamentul unui e-mail care provine dintr-o sursa necunoscuta sau care nu prezinta incredere.

2. Nu deschideti un mesaj e-mail decat daca stiti despre ce este vorba, chiar daca vine de la un prieten sau partener. Cei mai multi virusi se raspandesc folosind mesajele e-mail. Este mai usor sa previi decat sa repari, deci cereti confirmarea celui care l-a trimis.

3. Nu deschideti un fisier atasat la mesaje cu subiect suspicios sau neasteptat. Daca vreti sa-l deschideti, mai intai salvati-l pe hard disk si scanati-l cu o solutie antivirus actualizata.

4. Stergeti e-mail-urile sau mesajele pe care nu le doriti. Nu le retrimiteti sau raspundeti celor care le-au trimis. Acest gen de mesaje sunt considerate spam, deoarece nu sunt dorite sau solicitate si incarca traficul pe Internet.

5. Nu copiati un fisier daca nu-l stiti sau daca nu provine dintr-o sursa de incredere.

6. Fiti foarte atent cand faceti download la fisiere de pe Internet. Verificati sursa de fiecare data si fiti siguri ca un program antivirus a verificat fisierul. Daca nu sunteti sigur de asta, copiati fisierul pe hard disk sau pe floppy disk si verificati-l folosind antivirusul propriu.

7. Faceti back-up de fisiere in mod regulat. Daca un virus le distruge, veti putea sa le inlocuiti. Este recomandat sa stocati aceste copii in locatii separate sau chiar pe alt calculator sau suport magnetic.

8. De fiecare data cand aveti dubii despre un fisier sau mesaj, nu faceti download, nu-l executati sau nu-l deschideti.

Antivirusul nu ar trebui să lipsească de pe calculatorul nici unui utilizator conectat la Internet.

Overclocking

În esenta, overclocking-ul însemna modificarea frecventei semnalului de tact a unitatii centrale de procesare (UCP) la o valoare mai mare decât ceea indicata de producator. Astfel putem creste performanta procesorului si prin aceasta a tot sistemului de calcul, fara sa investim într-un nou procesor mai rapid si mai scump. Cu toate ca overclocking- ul avantaje atât financiare cât si de performanta, trebuie sa fim constienti de aspectele negative ce apar în jurul overclocking-ului.Spuneam ca aceasta operatiune este lipsita de risc daca stim cum s-o realizam, deoarece in cel mai rau caz, cand se atinge frecventa la care efectiv nu mai poate functiona, procesorul incepe sa provoace erori in operare si blocari ale sistemului. Cum acestea sunt reversibile, nu avem decat sa selectam ultima frecventa la care procesorul a rulat stabil si obtinem astfel un salt de performanta gratuit.
Inainte de orice sugestie, tinem sa precizam ca in cazul overclocking-ului, cuvantul de ordine este precautia. Sa nu credeti ca se poate pune un procesor de 100 MHz la 200 MHz, sa nu credeti ca dubland sau tripland voltajul procesorului acesta va rula mai repede si stabil. In aceste doua cazuri riscul arderii procesorului e mare, singur sau cu tot cu placa de baza. La un overclocking, totul se rezuma la caldura disipata de procesor, atingerea unei valori prea ridicate blocand procesorul, sau in cazuri extreme, arzandu-l iremediabil. Este nevoie de cunostinte tehnice privind calculatoarele, pentru aprecierea corecta a unei valori teoretice maxime la care ar rezista procesorul.


.Multumiri